Palleemballering

Strækfilm, topark og stretchband

Straekfilm strækfilm

Strækfilm er den mest udbredte emballeringsform, når det drejer sig om at sikre pallegods til transport og opbevaring.

 

Strækfilm er et fleksibelt og stærkt materiale, der ikke bare egner sig til de fleste typer af pallegods, men faktisk giver en optimal beskyttelse af pallegodset, et lavt materialeforbrug, en økonomisk konkurrencedygtig emballering og ikke uvæsentligt, en miljømæssig fordel.

 

Læs også om vores genbrugsstrækfilm eller vores strækfilm og folie serier “Ecolution” og “Recycolution”. I denne serie kan du finde alle vores bæredygtige palleemballerings produkter. 

Strækfilm

Previous slide
Next slide

Strækfilm er en tynd LLDPE-folie, som anvendes til at emballere paller og emner uanset hvilken type. Det kan anvendes enten manuelt eller med en maskine, og vores sortiment omfatter ruller, der passer til begge anvendelser.

Folien er fremstillet på en måde, som sikrer at den kan strækkes meget langt i længderetningen uden at miste sin styrke.

 

Ruller til maskiner kategoriseres normalt efter deres anvendelse og de krav, maskinerne og produkterne stiller til foliens egenskaber. Med et bredt sortiment kan vi tilbyde folier der matcher ethvert behov.

 

Vi differentierer typisk mellem fiberforstærket, high power, power og standard strækfilm, der alle kan leveres i de mest almindelige tykkelser fra 15 til 35 my samt de nye tyndere kvaliteter på 12 my og mindre.

Fordele ved strækfilm

 • Effektiv emballering og høj pallestabilitet
 • Lavt materialeforbrug
 • Stor fleksibilitet og anvendeligt til forskellige emner
 • Lave maskininvesteringer
 • Mulighed for branding og tiltryk af logo og budskaber på alle typer strækfilm

Topark

Previous slide
Next slide

Toparksstativ

Til halvautomatiske maskiner fås både vertikale og horisontale toparksstativer for lettere afrulning.

 

Topark er en PE-folie, der lægges manuelt eller automatisk på toppen af pallen, enten før eller som en integreret del af strækfilmviklingen.

 

Med et topark kan man lave enten støvtæt forsegling af pallen, såfremt toparket pålægges inden omviklingsprocessen, eller en vandtæt forsegling af pallen såfremt toparket pålægges i selve omviklingsprocessen.

 

Det kan enten være transparent eller have en indfarvning. Indfarvningen bruges ofte, såfremt man ønsker at beskytte pallegodset mod sollys, af branding-årsager, eller såfremt man ønsker at skjule pallens indhold.

 

USP kan levere med en UV-stabilisator, såfremt pallerne med topark skal lagres udenfor i længere tid. UV-stabilisatoren beskytter toparket mod nedbrydning fra solens UV-stråler.

 

Som de eneste i Danmark markedsfører vi topark, der er produceret på basis af Cast Teknologi, hvilket givet et  der er meget transparent og med meget små tolerancer i tykkelsen.

Fordele ved topark

 • Fås i forskellige bredder og tykkelser
 • Mulighed for at fremstille meget kundespecifikt
 • Afrivningsperforering til manuel pålægning (helpalle format, eller halv/kvartpalle)
 • Mulighed for ruller til automatisk pålægning, hvor toparkslængden ikke er defineret

Stretchband

Previous slide
Next slide

StretchBand er en sikker og kosteffektiv løsning. Det elastiske strækbånd holder sikkert sammen på stort set alle pakkede varer.

 

StretchBand genererer op til 90% mindre affald sammenlignet med traditionel strækfilm.

 

I modsætning til pakketape sikrer StretchBand, at indpakning og etiketter ikke tager skade.

Fordele ved stretchband

 • Nemt at bruge
 • Mindre spild og affald
 • Høj sikkerhed

Genbrug og bæredygtighed

Vores genbrugsstrækfilm består af minimum 30% genanvendt plast og er derfor et af vores grønne og spændende alternativer til de konventionelle strækfilmstyper.

 

Vores miljøvenlige strækfilm kan være med til, at initiere og supporterer den cirkulære økonomi der er med til, at spare på jordens naturlige ressourcer (fossile råvarer).

 

Vores bæredygtige sortiment inkluderer strækfilm med op til 60% genbrugsplast (PCR), biobaseret strækfilm samt strækfilm der er bionedbrydelige.

 

Læs mere om vores bæredygtige emballering og USP’s grønne initiativer.

Kontakt